+
När alla ska kunna arbeta på alla platser - General Wireless Home / Uncategorized / När alla ska kunna arbeta på alla platser

När alla ska kunna arbeta på alla platser

Något som de flesta vet idag, är att Internet har revolutionerat det sätt vi jobbar på. Tidigare var det så att alla var tvungna att sitta med kablar mellan datorer och hela tiden vara sammankopplade till en stor server. Allt detta var då tvunget att finnas internt på företaget. Detta kom naturligtvis att vara mycket dyrt och sedan krävde detta också ganska mycket plats. Denna tid är dock sedan länge förbi och idag är nästan alla företag helt trådlösa och har tillgång till Internet från flera olika platser på jobbet. Något som är en fördel med detta är att alla kan jobba på precis alla olika arbetsstationer på ett företag, då samma information finns tillgänglig överallt.

Det som skapar detta brukar kallas för ett Intranät. Tidigare var det också så att Intranät var något som enbart fanns på arbetsplatsen. Det var helt enkelt en programvara som låg på företagets server, och som bara de anställda under arbetstid kunde logga in på. Idag kommer det att finnas mycket mera smidiga och moderna lösningar på ett företags Intranät, samt sättet som alla kan jobba på tillsammans precis när och var de vill. Här talas det då om alla de stora molnbaserade Intranät som idag finns. Dock kommer det att vara svårt för ett företag att utan kännedom, bara kunna gå in och köpa ett fungerande system. För att kunna göra ett effektivt val av molnbaserat Intranät, kravs det att du väl känner till vad företaget verkligen behöver.

Så ska ett molnbaserat Intranät fungera

När det handlar om molnbaserade Intranät, så kommer nätet att vara fullt av erbjudanden. Här finns det de som är helt gratis, vilket naturligtvis är perfekt för små arbetsgrupper i det privata livet. Dock kommer detta aldrig att vara ett bra och effektivt val för dagens moderna företagare. Här handlar det om att välja ett system som har alla de funktioner som krävs, samt att du alltid kommer att kunna vara den som gör tillägg och bygger ut systemet med hjälp av olika moduler. När du väljer ett Intranät till företaget så ska det naturligtvis även finnas möjligheter att tillåta arbete från hemmet. Det betyder således att funktioner med att tillåta inloggning från externa IP-adresser måste finnas. Till detta finns det sedan saker såsom utrymme, samarbetsfunktioner och säkerhet som måste ses till vid detta viktiga val.

Så finner du en bra leverantör av Intranät

Som företagare känner du säkert väl till hur viktigt det är att vägleda kunden samt att följa denne hela vägen genom valen och arbetsprocessen. Precis så ska du se det när du väljer Intranät till ditt företag och dina anställda. Vad du ska tänka på är att få en leverantör och ett system där de som står för det ger den support och den hjälp du behöver, när du behöver den. Läs mer om Intranät här och skaffa dig en klar bild över hur ett bra och effektiv system ska fungera. Detta kommer att vara något som du alltid tjänar på som företagare, vilket ger dig en bättre förståelse än många av dina konkurrenter.